Kατηγορίες

Erasmus

Β ΡΟΗ Προγράμματος erasmus + “Ευρωπαϊκά μονοπάτια κατάρτισης”  Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης Ρίμινι Ιταλία 9-24 Ιανουαρίου 2020 δείτε εδώ και εδώ.

Α ΡΟΗ Προγράμματος erasmus + “Ευρωπαϊκά μονοπάτια κατάρτισης”  Βοηθός Φυσικοθεραπείας Βουκουρέστι Ρουμανίας 6-24 Δεκεμβρίου 2019 δείτε εδώ.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σπουδαστών για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+  (10/2019)

Έγκριση προγράμματος Erasmus+ “Ευρωπαϊκά μονοπάτια κατάρτισης” (6/2019)

Διοργάνωση Workshops για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus +  (6/2016)

workshops για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του σχεδίου μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού επαγγελματικής κατάρτισης ERASMUS+ με τίτλο MEETING EUROPE ( Mobility for Management, Education, Encouragement, Technology, Interculturalism, Networking, Growth…

  • ΤΟ Δ.ΙΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    http://www.iekperisteri.eu/

    Το Δ.ΙΕΚ Περιστερίου ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «MEETING EUROPE». Το σχέδιο κινητικότητας εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δ. ΙΕΚ Περιστερίου με στόχο τόσο την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης όσο και την προσαρμογή του στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα στο πεδίο της επαγγελματικής κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.

    Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών του, το ΙΕΚ Περιστερίου σχεδίασε και πραγματοποίησε:

    1. μία δραστηριότητα επιμόρφωσης δύο στελεχών του διοικητικού προσωπικού στην Τσεχία για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε καινοτόμα μοντέλα Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων το διάστημα 13/03/2016-19/03/2016.

    2. μία δραστηριότητα επιμόρφωσης δύο εκπαιδευτών στη Μάλτα για την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική πράξη το διάστημα 08/05/2016-14/05/2016.

    3. μία δραστηριότητα επιμόρφωσης ενός εκπαιδευτή στην Αγγλία για την αξιοποίηση εργαλείων ασύγχρονης επικοινωνίας και τη χρήση Τ.Π.Ε το διάστημα 06/03/2016-12/03/2016.

    4. μία δραστηριότητα επιμόρφωσης ενός εκπαιδευτή στην Ιταλία σε καινοτόμες συμμετοχικές μεθόδους εκπαίδευσης στην προσχολική αγωγή και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην εκπαίδευση ενηλίκων το διάστημα 14/02/2016-20/02/2016.

    5. μία δραστηριότητα επιμόρφωσης ενός εκπαιδευτή στη Σλοβενία σε μεθοδολογίες ανάπτυξης πρακτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων με έμφαση στις επικοινωνιακές ικανότητες το διάστημα 08/05/2016-14/05/2016.

    Η υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ικανοποίηση των αναγκών σε όρους ανάπτυξης ποιότητας και διεθνοποίησης του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου τόσο για τον ίδιο τον οργανισμό όσο και για την τοπική κοινωνία και την περιφέρεια. Συγκεκριμένα, στα οφέλη συμπεριλαμβάνονται:

    • η αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της βελτίωσης των ικανοτήτων του διοικητικού προσωπικού του οργανισμού,

    • η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΙΕΚ Περιστερίου μέσω της εμβάθυνσης των επιστημονικών γνώσεων και των επαγγελματικών εφοδίων του,

    • η διεύρυνση των επαγγελματικών οριζόντων των εκπαιδευομένων μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και της ευρωπαϊκής εμπειρίας σε ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που ενεργοποιεί τους συμμετέχοντες αξιοποιώντας καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές,

    • η υιοθέτηση μίας κουλτούρας εξωστρέφειας, δικτύωσης και συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών με τους Ευρωπαίους εταίρους.

    Συνολικά, το σχέδιο κινητικότητας του Δ.ΙΕΚ Περιστερίου είναι ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια ένταξής  του στο σύνολο των σύγχρονων Δ.ΙΕΚ ευρωπαϊκών προδιαγραφών που δίνουν έμφαση σε θέματα ποιότητας, καινοτομίας και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.

  • http://iekperisteriou.gr/joomla30/index.php?option=com_content&view=article&id=220:diorganosi-workshops-gia-ti-diadosi-ton-apotelesmaton-tou-programmatos-erasmus&catid=8:anakoinoseis&lang=en&Itemid=101